nostalgia
Kadang2 bila teringat makanan dulu2 tu yg aku suka masak masak lemak sengjuang. Masak lemak mentarang! Itu semua nostalgia. Ada lg....air asam kulit tembikai. Kulit tembikai yg buat air asam bukannya yg keras tu. Yg lembut tu. Bila dah habis isi yg merah tu bila tinggal yg hijau campur dgn yg merah sikit2 tu la org buat air asam. Sedap ni. Buh sambal belacan dan potong bawang merah sikit. Memang amat sedap.
La ni bila tengok org ramai dok sarapan kat McD rasa agak pelik. Everyday? Sarapan? Aku boleh jugak tp kalau sekali-sekala. Kadang2 ini semua lambang prestij. Nampak mewah kalau pi mkn kat sana. X kira la lunch ka dinner ka. Lambang kemewahan. Mewah ka? Kena fikir ni. Kena buat perbandingan dulu.
Hari ni aku masak kerabu bunga cemumaq lg. Mkn dgn masak lemak sengkuang. Memang amat2 melayu la.
Comments
Post a Comment