labu.

kisahnya hari ni ada yg mai ofis hari ni bw mai labu berinti sekaya. labu tu dipotong dua. lepas tu bubuh la sekaya kat tengah2. lepas tu kukus la. sdp jugak aku rasa. tp kalau buh caremel lg sedap. benda ni kami mkn masa pi kat hotel hari tu la. lepas tu hari ni ada la mcm2 petua padal labu ni. labu yg pungkok dia kecik sj isi dia halus. kalu yg besar tu isi dia kasar. labu yg kwn aku bw hari ni plak dikukus dgn kulit sekali. aku heran la sbb kulit labu tu lembut sgt. ada lg petua......kalau kulit labu tu warna hijau lg tu yg lembut. kalau yg kuning tu yg keras.utk yg nak beli labu lepas ni tau la labu yg mcm mana yg sdp. tp aku paling suka masak lemak labu buh cabai hidup. buh tanghun dgn udang kering sikit. yummy!

Comments

Popular posts from this blog

tailo atau taiko...

syabas bete....

jong jong inai